Wie zijn wij

Muziektheater de Kanaalstreek is een muzikale vereniging. We hebben als doel regelmatig een productie op de planken te brengen. Dat kunnen zijn een operette, opera of musical. Een van de doelstellingen is het projectmatig samenwerken met andere theatergroepen of muziekgezelschappen. Om te repeteren beschikken we over een eigen gebouw. Deze zit gevestigd aan de Julianastraat 29, te Stadskanaal. 

 

Wil je lid worden van Muziektheater de Kanaalstreek en lijkt het je leuk om met een groep enthousiaste mensen te werken aan een mooi project? Word dan lid van onze vereniging! Als je daarvoor het contactformulier invult, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 

Aan het lidmaatschap zijn kosten verbonden. 

 


Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid van het Muziektheater de Kanaalstreek en ziet toe op de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Ed Spanjerberg - Voorzitter

Suzanne Westra - Penningmeester

Jesse Palsgraaf - Secretaris

Ilse Hilde de Jager - Bestuurslid

 

  


Artistiek Team

Dirigent

Ik ben Robert Gangelhof en ben de dirigent van de Musical Ciske de Rat. Ik heb klassiek slagwerk gestudeerd aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Daarna werkzaam geweest bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. 

 

Ook ben ik veel werkzaam geweest als slagwerker bij diverse opera’s operettes, musicals (waaronder Muziektheater Stadskanaal), symfonieorkesten, hafabra orkesten en popbands. Als dirigent heb ik veel ervaring opgedaan met koren. Van kerkkoor tot muziektheater waar ik de Musical Anatevka (Fidler on the Roof) met veel succes heb mogen dirigeren. 

 

Tegenwoordig ben ik dirigent van close harmony koor Close Voices, natuurlijk Musica-E en Muziektheater de Kanaalstreek. 


Repetitor

Achter zijn favoriete Steinway vleugel zit Aleg Tryfanenkau. Aleg is onze repetitor. Zijn roots liggen in Minsk (Wit-Rusland) waar Aleg opgroeide en zijn muzikale studies startte. Gevolgd door conservatoria in Groningen en Den Haag. Als repetitor is Aleg zeer ervaren: het Nationale Reisopera, het Noord Nederlands Orkest en het Peter de Grote Festival zijn enkele voorbeelden. Daarnaast geeft Aleg regelmatig klassieke solo- en kamermuziek concerten. Ook begeleidt Aleg klassiek zangers en geeft hij pianolessen. In de musical Ciske de Rat geeft Aleg samen met de dirigent muzikale leiding aan het orkest en begeleidt solisten en ensemble op de piano. 

U kunt mij hier vinden (https://www.alegtryfanenkau.com/)


Regisseur

De regisseur is Marion Maters


Commissies

Om een voorstelling te realiseren, is er veel hulp nodig. Binnen de vereniging zijn er verschillende commissies actief. Denk aan het decor, kleding, grime, rekwisieten, PR, beheer en lief en leed.

Allen zetten zich in om een zo mooi mogelijke voorstelling neer te zetten.